Тази сутрин, идвайки в офиса, за да подготвя обедната спортна емисия в ефира на Дарик Радио, съзирам едно писмо. Разпечатано от колегите, адресирано до г-н Томислав Русев, но тъй като не бе запечатано в плик, камо си с червен восък, реших да го прочета. Преди още г-н Русев да дойде на работа и да стори това. Писмото е от ръководството на ПОФК „Ботев“ Враца. С две думи: иска се извинение в ефир от страна на г-н Русев, затова, че в четвъртък, в ефира на Спортно шоу Гонг бил казал, че „Ботев е продал домакинството си за купата на Лудогорец, като по този начин е развалило празника на хората“. Според ръководството на Ботев, това не отговаряло на истината, след което са изброени четири точки, които ни обясняват, че никой не бил продавал това домакинство и че ако г-н Русев знае нещо повече, то да бъде така любезен да назове сумата. Също така се посочва, че на стадион „Христо Ботев“ във Враца започват ремонтни дейности по проект на спортното министерство за около 5 милиона лева. Че няма как да се играе и в Мездра този мач, тъй като местния Локомотив също ще го ползва за мач за купата и накрая следва съвет към г-н Русев да провери дали единствено Ботев Враца няма да  има възможността да се възползва от домакинското си предимство или има и други подобни случай в този етап от турнира и ще обяви ли и тези клубове за „продали домакинството си“. Така...

Тъй като не знам, дали колегата Русев ще отговаря на писмото на ръководството на Ботев, си викам, абе дай тук в обедните новини, така и така си имаме рубрика „Греда“, където накратко засягаме актуални теми да отговоря и аз. Не от името на г-н Русев, сакън, просто по случайност и аз имах намерение да повдигна подобни въпроси, но все не оставаше време. Предвид неработния идващ понеделник, то във вторник вече са мачовете – абе, дай сега и аз да се изкажа. И направо да контрирам ръководството на Ботев Вр със също така четири питания:

1. Кой ще поеме разходите по пътуването на отбора до Разград и обратно. Има-няма 600 км, бая нафта ще отхвръкне? Това все пак са непредвидени разходи, извънбюджетни. Та – кой ще плати нафтата за автобуса?

2. Може ли да бъдат дадени повече подробности, относно следното: в точка 3 от писмото на Ботев Враца пише, че след допитване до БФС, било намерено подходящото решение мача да се играе в Разград. Просто са ми любопитни подробности, с кого от БФС се е допитало ръководството на Ботев, кой е дал благословията си за смяната на това домакинство?

3. Защо Ботев Враца не желае да опита поне, да елиминира далеч по-стойностния си противник в турнира? Перфектен шанс, дни по-късно Лудогорец ще играе с Реал Мадрид, вероятно срещу Ботев ще излезе формация между втория и третия състав на разградчани. Е, какъв по-удобен шанс за отпор? Не е ли това смисъла на футбола, на спорта, на този турнир? Нали поради тази причина дирижираха жребия, за да имат шанс по-слабите отбори срещу по-силните. За тази цел, след като кипят бурни ремонтни дейности и е невъзможно ст.“Христо Ботев“ да види на живо трикратния ни актуален шампион и участник в Шампионска лига, то толкова ли не може да се потърси друг вариант? Дори без Мездра? Макар, че като така и така са протекли някакви допитвания с БФС – мача Локо Мездра – Ботев Пд е във вторник, тогава предложете и се допитайте с БФС Ботев Вр – Лудогорец да е в четвъртък, макар едва ли ще е проблем да си бъде в сряда. Защо на Уембли като почнат плейофите се играят десет мача поред в десет дни, а на арената в Мездра да не може да се играят два мача в два дни поред? Може, ама някой трябва да го желае. И ако все пак Мездра отпада като вариант – защо да не се играе в София? Тук отиването и връщането и само 200 км, три пъти по-малко нафта ще трябва.

4. Г-да от Ботев Враца – кажете честно, всичко това феърплей ли е?