Епидемиологът от Военномедицинска академия д-р Руси Пантаджиев заяви преди заминаването на Лудогорец за Италия, че футболистите на тима са предупредени какъв режим трябва да спазват по време на престоя си на Ботуша, за да бъдат максималко защитени от възможността да се заразят с опасния коронавирус. Както е известно в страната върлува тежка форма на вируса, като вече има няколко загинали. Лудогорец пък гостува на Интер в Милано утре от 22:00 часа на стадион "Джузепе Меаца".

Доктор Пантаджиев също така сподели, че при завръщането на футболистите в България ще им бъдат направени всички изследвания, за да се види дали има поводи за притеснение.

"Взети са необходимите мерки за пътуването. Осигурени са маски, лубриканти. Футболистите са предупредени какъв режим трябва да спазват. Всичко е уточенено с ръководството на клуба и началника на Военномедицинска академия. При завръщането в България на футболистите ще бъдат извършени изследвания. Те ще се проведат във ВМА-София. След излизането на резултатите ще се реши какво да се прави допълнително, ако се налага. Предполагам, че футболистите ще спазват дисциплината. Това е за тяхно добро. Ръководството е направило всичко да се спазват мерките за безопасност", каза той.

Лудогорец гостува на Интер в Милано утре от 22:00 часа на стадион "Джузепе Меаца".