Берое победи Пирин с 2:0 в двубой от плейофната фаза на Групата на изпадащите в efbet Лига. Себастиян Вия отбеляза първото попадение от дузпа през първото полувреме, а само две минути по-късно Вини Трибуле оформи крайния резултат. Тимът от Стара Загора бе изцяло по-добрият отбор, като се наложи още от началото и контролираше събитията на терена. С тази победа Берое си гарантира оцеляването и вече е на 11-о място с 39 точки, докато Пирин остава 13-и с 30 пункта на сметката си.

В първите 20-а минути нямаше голови положения, като Берое владееше повече топката, а Пирин предпочиташе да залога на добра защита и организираност в отбранителната линия. Малко след това след корнер на домакините топката се отби от ръката на Николай Бодуров, но главният арбитър даде сигнал играта да продължи, а дузпа нямаше.

В 24-а минута Берое отново изпълни добре ъглов удар, а вратарят Максим Ковальов не излезе убедително и увисна във въздуха, като Винни Трибуле шутира от близко, но топката се отби от напречната греда.

След разбъркване в наказателното поле на Пирин футболист на "орлетата" игра с ръка, но главният арбитър даде сигнал играта да продължи. Впоследствие ситуацията бе разгледена с ВАР, като съдията бе привикан да види повторения на спорния момент и взе решение да отсъди дузпа. С изпълнението се нагърби Себастиян Вия, който стреля с десния си крак, а топката се отби в левия страничен стълб и след това влетя в мрежата на Ковальов - 1:0 за Берое.

В 31-а минута домакините направиха страхотна атака, при която Стефан Гаврилов проби отдясно и отклони към Винни Трибуле, който завърши с едно докосване в близкия ъгъл, като не остави шансове на Ковальов да реагира - 2:0 за Берое.

В 54-а минута Берое отново притисна съперника, а Себастиян Вия направи хубав пробив и показа добър дрибъл, след което стреля с десния си крак от границата на наказателното поле, но бе блокиран, а Алгара опита от разстояние да шутира, но бе крайно неточен.

В 73-а минута Венцислав Бенгюзов опита удар от разстояние, който бе мощен, но след получилия се рикошет излезе в корнер. От ъгловия удар Андрей Йорданов центрира, като се извиси Данило Полонски, но изстрелът на последния премина над напречната греда.

Малко след това Берое организира страхотна контраатака, а Хавиер Силго и Себастиян Вия останаха сами срещу вратаря, като първият дриблираше, но реши да завършва сам, ала Максим Ковальов реагира с чудесно спасяване.

В третата минута на добавеното време Берое можеше и да отбележи трети гол след пряк свободен удар, но изстрелът с глава на футболист на тима от Стара Загора попадна право в ръцете на Ковальов.

Стартови състави:

Берое: 1. Родриго Ачинели, 4. Франко Минго, 6. Жорди Говеа, 10. Джани Политино, 11. Уерик Каетано, 14. Викторио Вълков, 18. Хуан Саломони, 19. Карлос Алгара, 22. Себастиян Вия, 24. Стефан Гаврилов, 91. Винни Трибуле

Пирин: 12. Максим Ковальов, 38. Александър Дюлгеров, 6. Андрей Йорданов, 73. Венцислав Бенгюзов, 28. Виталийс, Ягодинскис, 27. Георги Върбанов, 14. Данило Полонский, 11. Иван Тасев, 77. Моду Диане, 19. Юго Комано, 5. Николай Бодуров