Ботев Враца приема Локомотив Пловдив в мач от 18-ия кръг на efbet Лига. Срещата на стадион "Христо Ботев" започва в 12.30 часа и ще бъде предавана пряко по DIEMA SPORT, а в Gong.bg може да проследите всичко най-интересно. Главен съдия на мача ще бъде Васил Минев. 
 
Неочаквана опасност надвисна над двубоя във Враца часове преди неговото начало. Заради предупрежденията на синоптиците за обилни снеговалежи, придружени със силни пориви на вятъра, бе  обявен червен код за 6 области в Северна България, между които и Враца.
 
Домакините заемат предпоследната позиция в класирането с едва 10 точки и всеки мача за тях е като финал в борбата за оцеляване. Локомотив Пд пък е четвърти във временното подреждане с 35 точки, изоставайки само с три от лидера ЦСКА.
 
Начело на врачани Христо Янев записа само една победа и то в дебюта си срещу Берое през сепетмври. Отборът е в серия от 6 поредни загуби и със сигурност ще играе "ва банк" днес.
 
"Докато мога да дишам, докато има шанс -  няма да се откажа", не губи оптимизма се Христо Янев.
 
Треньорът на гостите Александър Томаш няма да може да разчита на младите защитници Калоян Костов и Тодор Павлов. Врачани пък ще са без опитния Момчил Цветанов, който взе решение да напусне. 

подкрепя българския спорт