Левски води преговори за трансфер на нигерийския национал Сънди Адетунджи. 25-годишният нападател в момента очаква решение на ФИФА по казуса си с Шкупи. През лятото Адетунджи самоволно напусна македонския тим, който пък си потърси правата пред световната футболна централа. Заради това нигериецът не игра за клуба от Скопие срещу „сините“ във втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите.

Смята се, че действията на Сънди Адетунджи са били продиктувани от интереса към него от страна на Динамо Киев, който обаче не искал да плаща трансферна сума. Желание да привлече нападателя в момента има и от страна на косовския шампион Балкани.

Нигериецът има 33 гола и 11 асистенции за Шкупи в 62 мача във всички турнири. Играл е предимно в родината си за редица отбора, но през 2019 г. има кратък престой в чешкия Прибрам. На 4 юли 2021 г. дебютира за националния отбор на Нигерия при тежката загуба с 0:4 от Мексико в контролна среща. За момента това е единственият мач на Сънди Адетунджи за „супер орлите“.