Треньорът на Черно море Илиан Илиев остана много разочарован след срещата от 22-ия кръг на футболната efbet Лига между тима му и Пирин Благоевград, завършила 1:1 на "Тича".

"Не съм доволен, но не ни се случва за първи път. Не, че го бяхме предвидили, но казах на футболистите, че може да се случи, според начина на игра на Пирин. Затворен отбор са, на терена топката доста подскача, трудно е да боравиш бързо с нея и е нормално да се получи мачът, който се получи. Ние го очаквахме и затова искахме да играем по-директно и да използваме статичните положения. Не знам колко са, не съм броил корнерите, но това трябваше да го използваме, защото и това влиза в играта. Няма ни ги хората, които са подредени един на един, излязоха най-креативните играчи и начинът е със статични положения. Това не можахме да използваме", заяви Илиев.

"Може би да, това да е най-дълго гледаният ВАР в първенството, но не са само тези прекъсвания. При всяка спорна ситуация играчите на Пирин лежаха. Като вземеш една-две минути от там се накъсва темпото. Ние в случая искахме повече да победим, Пирин и равния им влизаше в стратегията. За тях е по-добре да се накъсва мачът, да няма ритъм, да няма продължително игра, както се получи, което не е приятно. Аз мисля, че съдията се справи с мача, нищо че е младо момче. Не ни е виновен съдията, говорим, че ние според противника, независимо от всички обстоятелства, които ти е предложил той, трябва да намираме варианти. Нещото, което трябва да форсираме, е да играем един на един на фланговете, силата ни, която беше предния полусезон, да търсим хора да играят един на един на фланговете, защото видяхте - трудно е с опитен отбор, нареден на пеналта, с центрирания от далечна дистанция да създадеш ситуация", добави още той.