Треньорът на Черно море Илиан Илиев прие спокойно равенството 1:1 със Славия. Бившият национал беше категоричен, че отборът му ще продължи да се бори за третото място.
 
"След нашия гол отборът на Славия малко се активизира, но мисля, че контролирахме нещата. Допускаме грешка в ситуация, за която сме тренирани, не направихме нещата както трябва и Славия се възползва. След това опитахме да атакуваме, но не стана. Искахме да водим мача, да търсим втори гол и съжалявам, че не успяхме да задържим преднината. Винаги когато единият отбор поведе, другият се активизира, а ти се прибираш малко. Славия има добри индивидуални изпълнители, трябваше да се подсигуряваме по фланговете, играем на чужд терен, получиха ни се нещата до гола, диктувахме случващото се на терена.
Със сигурност може да се играе по-добре, през зимната пауза не успяхме да вземем хора, които да заместят отсъстващите в атака, това донякъде повлиява в завършващата фаза. Опитвахме се високо да ги пресираме, защото Славия е отбор, който върти добре фланговете. Не съм гледал ситуацията за дузпа, нали има ВАР. Претенция имаме за картона на Влатко Дробаров, който му е пети и ще пропусне мача с Левски. Лека ситуация беше, но не можем да го върнем.
 
 
На три точки сме от Ботев Пловдив. Беше по-добре да вземем пълния актив от точки, но се надявам да продължи по същия начин битката в шестицата. Със сигурност ще се опитаме да победим Левски, горе-долу за месец ще изиграем три мача, Славия сега ще почива 13 дни, можехме да играем през три дни и да се даде по-голяма почивка. Тези хора със сигурност не мислят за футболистите, а просто да се нагласи някаква програма, това е положението", коментира  Илиан Илиев.