Дербито на Варна се завръща след 13-годишна пауза. Спартак приема Черно море в мач от 15-ия кръг на efbet Лига. Двубоят е днес от 15:15 часа на стадиона на "соколите". Срещата ще се излъчва на живо по DIEMA SPORT, a Gong.bg ще проследи на живо най-интересното от двубоя. 

Сблъсъкът е чакан с огромен интерес в морската ни столица и зарядът и в двата лагера е огромен. Двата отбора влизат в срещата от различни позиции. Домакините са последни във временното класиране с 5 точки, докато "моряците" са шести с 24 точки. Въпреки това срещата обещава да бъде изключително интересна. 

За последно двата тима се изправиха един срещу друг преди 13 години. На 23 май 2009 година Спартак прие Черно море на “Коритото” и загуби с 0:1. След тази кампания Спартак изпадна и започна да се лута из долните дивизии на българския футбол. Сега вече и двата варненски клуба са в елита и гарантират шоу помежду си. 

Привържениците и на "соколите", и на "моряците" са организирали шествия за двубоя, а в петък надъхаха своите любимци по време на тренировките им. Самото дерби пък ще се охранява от 350 униформени и 6 полицейски кучета, предвид ексцесиите, които се очакват и до които се стигна преди около месец в мач от Трега лига между дубълите на двата тима. През седмицата треньорите Тодор Киселичков и Илиан Илиев дадоха съвместна пресконференция в името на феърплея. 

Спартак ще гони втора победа в първенството от началото на сезона. Ако успеят да я постигнат именно срещу Черно море, това със сигурност ще даде допълнителен импулс на отбора. “Моряците” от своя страна влизат като фаворити в днешното дерби. Момчетата на Илиан Илиев са в серия от три мача без загуба, но и с две поредни равенства в последните два кръга.

Домакините ще разчитат основно на Здравко Димитров, Родни Антуи и Ивей Ромееш в атака. В състава на гостите се очаква да се завърне Матеус Клементе, а атаката да води Матиас Курьор. 

Главен рефер на мача е Радослав Гидженов. 

подкрепя българския спорт