Изпълнителният директор на Локомотив София - Иво Котев, представи пред медиите новите хора в клуба - треньорът Антон Велков и директорът на школата Ратко Достанич. Той поясни и защо в първия отбор има много чужденци, а българите стават все по-малко.
 
"Имам удоволствието да съм пред вас с двама души, които не се нуждаят от представяне, защото са доказали стойността си не  само в България. Тони Велков и Ратко Достанич ще работят в тясно сътрудничество по настояване на собственика", започна Котев.
 
Шефът на Локомотив София потвърди за договорката на клуба да ползва базата в Требич, която вече няма да бъде ползвана от ЦСКА 1948. 
 
"Някои от отборите в школата ще тренират в Требич. Ще изградим и още едно изкуствено игрище за нуждите на детско- юношеската школа. Искаме да направим и подобрения във възстановителния център. Целта е клубът да създаде условия за работата на двамата специалисти. Трябват обаче години, за да заработи една ДЮШ. Искаме да имаме хора като Бадема, Тони Велков - по един да влиза на година в първия отбор, ще е перфектно", обясни Котев.
Той коментира още темата за състоянието на стадиона в "Надежда", както и за присъствието на много чужденци в тима. 
 
"Много трудно ще е в краткосрочен план феновете на Локомотив да се завърнат в сектор "В". Нещата не зависят само от футболния клуб. В държавата няма регулаторен орган, който да каже какво трябва да се случи, за да бъде лицензиран секторът. Освен финанси, се изискват време и бюрокрация. Реконструкцията на целия сектор ще струва около два милиона лева. Трябва да се демонтират седалките, да се стигне до арматурата, да се измаже, да се изградят нови бетонни пътеходи, стъпала. След това да се сложат седалки, а тези седалки вече не се произвеждат никъде, няма откъде да се купят.
 
Преди имаше комисия, която даваше разрешително, след като ти каже какво трябва да направиш. Сега е безтегловност. Нямахме глоби заради влезлите фенове на Левски и ЦСКА, защото не беше по наша вина. В единия случай полицията се огъна и ги пропусна, в другия случай делегатът разреши.
 
Президентът г-н Стоянов е осигурил всичко откъм финанси в клуба - в дългосрочен и краткосрочен план няма да има проблеми. Да, чужденците са по-евтини. Всички добри български футболисти са с договори. Български футболист ни поиска 12 000 лева заплата, чужденците на практика са по-евтини. Естествено, българите са с приоритет, но лошото е, че горе-долу цялата "А" група се е ориентирала към чужденците", обясни Котев.

подкрепя българския спорт