Въпреки че мина достатъчно време от избора на победител в обществената поръчка за довършването на стадион "Христо Ботев", подписването на договора между Община Пловдив и спечелилата фирма все още се бави.

Както е известно, съоръжението ще се довършва от ДЗЗД "Колежа", чиято оферта бе за 52 389 126 лева с ДДС. В последния възможен за обжалване момент от "Парсек Груп" решиха да пуснат жалба, която впоследствие бе оттеглена. Оказа се, че именно в това се корени проблемът с подновяването на строителството.

"Към настоящия момент ние имаме готовност да подпишем договора, но чакаме разпореждане от КЗК (Комисия за защита на конкуренцията). След подадената и след това оттеглена жалба, беше образувано производство по случая. Реално обаче няма краен срок, в който ние може да получим въпросното разпореждане от КЗК. Непрекъснато търсим контакт и коментираме с колекиге от КЗК, но е факт, че разпореждането се бави", разкри пред Plovdiv24 заместник-кметът на града Пламен Райчев.

"Обясняват ни, че на фона на COVID-19 кризата някои от служителите им боледуват, други са в карантина, а трети работят "хоум офис". Това е основният мотив, който те ни изтъкват, но реално ние, от общината, няма как да регулираме този процес. Очаквам в началото на другата седмица процедурите да се ускорят. Даже фирмата изпълнител отдавна е в готовност да почва да строи. Първото нещо, като подпишем договора, е да разпъват крановете, да правят временни захранвания и да си подготвят строителната площадка. Обектът е замразен с Акт 10, избран е надзор, който ще пусне Акт 11 и започва реалното строителство", каза още той.