Един от най-добрите български треньори през последните години Димитър Димитров коментира актуални теми в родния футбол. Той сподели мнението си за загубите на Левски и ЦСКА, съответно от Ботев Пловдив и Септември София. Той взе отношение и по медийните престрелки между Станислав Генчев и Александър Томаш. 

Херо сподели мнението си и за предстоящите мачове на националния отбор срещу Люксембург и Северна Ирландия. 

"Защо Левски и ЦСКА са загубили не мога да кажа, защото не съм в кухните на двата отбора. Мисля, че има още какво да изграждат и надграждат и двата гранда, защото се вижда, че мачовете с по-сериозните противници ги играят по-трудно и резултатите не са такива, каквито им се иска. Победата на Септември и абсолютна изненада, не очаквах да се случи това нещо на фона на потенциала, който има ЦСКА. Направиха скъпа и сериозна селекция за нивото на България", започна Димитър Димитров пред Gong.bg. 

"Щом Станислав Генчев си е поставил за цел титла и купа, значи е уверен във възможностите на отбора си и мога само да го поздравя за неговата амбиция и желание. Дали ще успее, времето ще покаже. Мисля, че Лудогорец е доста сериозна ниво за България", продължи той. 

"Трябва да имаме малко по-голямо доверие към българските треньори. При първите два неуспешни мача ги сменяме и започваме да им искаме оставките. Би трябвало да бъдем по-толерантни и да имаме търпение към тях". 

"Какви са очакванията ми за дербито? Аз съм малко пристрастен и сигурно няма да бъде точен", каза Херо и коментира медийните престрелки между Генчев и Александър Томаш. "Не ги приемам за нормални. Мисля си, че трябва да се проявява уважение към съперника, който и да е той, камо ли Левски и ЦСКА. Би трябвало да бъде съвсем различно отношението и диалога между тях. Съвети, без да ми бъдат поискани, не давам. Ако ми се обадят и поискат, бих си казал мнението, а решението ще бъде тяхно". 

Опитният специалист говори и за предстоящите мачове на националния отбор. "Очаквам да спечелим предстоящите два мача. Мисля, че нивото на българския футбол е над нивото на отбори като Люксембург и Северна Ирладния. С идването на Илиан Илиев нещата вървят в правилната посока. Най-точен отговор за повиканите може да даде той. Хората, които гледат отстрани, може и да виждат неща, които не им харесват. Правото на треньора е да си избира футболистите, които смята, че ще му свършат някаква работа. Затова той носи и отговорността. Ако резултатът е негативен, той трябва да отговаря на неудобни въпроси. Ако е положително, то той е бил прав. Мисля, че треньорът трябва да има право да си избира и селектира футболистите". 

подкрепя българския спорт