Ръководството на ЦСКА е близо до привличането на поне двама нови офанзивни футболисти преди старта на сезона в Първа лига на 19 юли, научи БТА от близки до клуба.

"Червените" са в напреднали преговори с АИК Стокхолм за 27-годишния кипърски нападател Йоанис Пинас, който има 7 гола в 12 мача от началото на сезона в шведския елит, като се очаква финалните разговори да се състоят през уикенда.

От "Българска армия" искат и национала Мартин Минчев от Ризеспор. 23-годишното крило записа 4 попадения и 2 асистенции в 40 срещи на турския отбор през миналия сезон. Минчев има принципна договорка за личните си условия, но двата клуба трябва да уточнят детайлите по трансферната цена и начина на плащане.    

По план сделките трябва да бъдат финализирани през следващата седмица.   

ЦСКА има интерес и към крилото Муса Дженепо от Стандард Лиеж. 26-годишният малиец се разписа само веднъж в 31 участия през последната кампания и белгийците са готови да се разделят с него, но искат да си върнат възможно най-голяма част от платените за африканеца 3,5 милиона евро на английския Саутхямптън през миналото лято. Съществува вариант и за преотстъпване на Дженепо на "Българска армия" за един сезон с опция за закупуване, ако страните се договорят.  /БТА

ЦСКА ще изиграе последните си две контроли в Банско днес. В 11:30 "червените" излизат срещу израелския Макаби Петах Тиква, а в 17:30 срещу Работнички Ниш от Сърбия. И двете срещи ще се играят на комплекс "Евима" и ще бъдат проследени на живо в Gong.bg.