Легендата на Берое Ивко Ганчев коментира случващото се в отбора от Стара Загора и заформилите се скандали със сегашния собственик на клуба Ернан Банато.

“Всички са доста притеснени за това, което се случва в Берое. Това не е публична тайна, че доста от треньорите в ДЮШ не бяха взимали заплати, че много деца избягаха, а картинката според мен изобщо не е розова”, започна Ганчев пред “Мач Телеграф”.

“Още в сряда вечерта излезе информацията за срещата на кмета с Банато и, доколкото разбрах, има обещания да се оправят нещата, но обещания слушаме вече цяла година. В крайна сметка на среща не видяхме нищо от първоначалните обещания, които бяха дадени. Най-добре ще бъде да се потърси нов собственик, защото се вижда, че с този човек Берое затъва. Първо виждаме, че затъва школата, а след това съм сигурен, че ще затъне и отборът”, категоричен бе Ганчев.

“Берое загуби идентичността си още през миналата година. Видяхме как в мачовете излизаха по 11 чужденци, което е напълно срамно. Това, което се случва, е много жалко за целия град, за клуб като Берое. Дори отборът да се разпадне и да тръгне от долни групи, след това няма да бъде лесно. Ще се запази името, но впоследствие трябват доста средства, за да бъдат привлечени поне някакви футболисти, които да имат поне някаква сигурност. Тръгване от нулата ще бъде много трудно, а най-добрият вариант ще бъде да се намери нов собственик”, завърши Ивко Ганчев.