Една от звездите на английския Челси Оливие Жиру се включва в благотворителна кампания на Христо Янев, разкри бившият национал на пресконференция днес. Двамата бяха съотборници във френския Гренобъл в периода 2006-2008 г.  Янев е получил подкрепа и от звездното трио на България - Димитър Бербатов, Мартин Петров и Стилиян Петров.
Бившият треньор н ЦСКА, който преди дни изкачи най-високия връх в Европа- Монблан, обяви подкрепата си за фондация Вълшебен свят и тяхната инициатива "Побеждаваме агресията заедно!". Тя се реализира с финансирането на Министерството на младежта и спорта.
 
В рамките на проекта ще се проведат редица демонстративни турнири, дискусии, кръгли маси и обучения за младежи, където основен фокус ще бъде не само забавлението чрез електронни спортове, но и демонстрирането на социално отговорно поведение и ограничаването на агресията. Част от инициативата е и един от най-добрите отбори по електронни спортове в България- Тийм Върколак.
 
"Поздравявам организаторите за добрата инициатива и се надявам това да бъде заразяващ пример. Аз самият искам да помогна за изграждането на Център за помощ на аутисти, нека да се стимулира тяхното развитие.
 
Говорил съм с много хора от света на футбола за помощ, но не непременно за финанси. Получих много силна подкрепа от Митко Бербатов, от Мартин Петров, от Стилиян Петров. А също така и от Оливие Жиру. Очаквам екипи на някои големи футболни отбори от целия свят, които ще бъдат подписани от звездите", обясни Христо Янев.