В напрегната битка премина първият футболен двубой между отборите на Министерството на финансите и ДЗИ-Застраховане. Изпълненият с класни отигравания мач завърши с резултат 10:5 за финансистите.

Селекцията на МФ бе: Кирил Евтимов-капитан, Велин Пеев, Иво Ашков, Кристиян Стефанов, Асен Захариев и бившият национален вратар Пламен Николов. Видимо напрегнати от очакваната среща, и двата тима се вкопчиха в здрава битка от самото начало. Коженото кълбо се разиграваше предимно в централната част на терена, като всеки от опонентите се стараеше да играе на сигурно, за да не допусне грешка.

Точно от една такава се възползва голмайсторът на МФ – Велин Пеев, който, останал очи в очи със стража на ДЗИ, даде преднина на отбора си. Стреснати от гола пасив, застрахователите се впуснаха в търсене на изравняването, което пък позволи на финансистите да използват най-силното си оръжие, а именно контраатаката. Така след попадения на Стефанов и Пеев резултатът набъбна на 3:0. Това не сломи отбора на ДЗИ, чийто капитан Стамен Стаменов бързо промени резултата на 3:1. Последваха минути на натиск от страна на неговия отбор, но ръководената от Пламен Николов защита на МФ адекватно реагираше на набезите на противника. След два гола на Евтимов и Пеев, както и нов гол на Стаменов, краят на полувремето дойде при 5:2 за МФ. През второто полувреме тимът на ДЗИ се втурна да изравнява негативния за него резултат. Финансистите се прибраха в половината си, тъй като с всяка изминала минута натискът на застрахователите ставаше все по-ожесточен. Стаменов и компания стреляха към Николов при всеки удобен момент, като в доста от ситуациите бившият национален вратар проявяваше същия рефлекс, който го направи единствения вратар на световното първенство в САЩ 1994 без допуснат гол. Все пак натискът на ДЗИ даде резултат и 15 минути преди неговия край двубоят бе отворен при резултат 6:4. Продължителната обсада в полето на момчетата от „Г. С. Раковски“ 102 изтощи до краен предел тяхната защита в лицето на Захариев, Стефанов и Ашков, които въпреки тоталната преса не се огънаха. В този критичен момент нападателното дуо Кирил Евтимов и Велин Пеев взеха нещата в свои ръце. След триходова комбинация, преминала с по едно докосване, Стефанов даде глътка въздух на МФ с прецизно попадение. ДЗИ също не отстъпиха и чрез най-дейния в редиците си – Стаменов, върнаха интригата в мача с нов гол. С напредването на времето и двата отбора изчерпаха физическите си сили. Победата на МФ стана факт след точния изстрел на капитана Кирил Евтимов, който с удар от 25 метра не остави шанс на голкипъра на ДЗИ.

Така интересният двубой завърши при 10:5 – за радост на публиката, която присъстваше и подкрепяше и двата отбора. Статистика за МФ: Велин Пеев и Кирил Евтимов – по 4 гола, Кристиян Стефанов – 2 гола.