Отборът на Гонг направи истинско шоу и както винаги събра погледите на феновете на турнира Каменица ФЕНкупа 2010. Гонг победи с 6:5 след изпълнение на дузпи съперниците си от Дървеница в първия квалификационен кръг.

Доста настървена агитка се опитваше да изнерви Гонгаджиите, но ефектът бе обратен и това ги мотивира още повече да се раздадат на терена и да победят.

Първата опасна ситуация за гол бе пред вратата на Дървеница, но след удара с глава на Емил Евтимов топката срещна напречната греда.

Към края на първото полувреме отборът на Дървеница успя да поведе в резултата, след като Веско Вълчев си отбеляза нелеп автогол след центриране от корнер.

През второто полувреме отборът на Гонг игра като преобразен и създаде доста главоболия за съперниковия отбор. Още в първите секунди Емил Евтимов можеше да изравни резултата, но ударът му с глава мина над напречната греда.

Обратно на логиката, както обикновено се случва във футбола, отборът на Дървеница стигна до втори гол, но след отлично извеждащо подаване на Ивайло Йовчев - Ясен Гинев – Пинторикио успя намали пасива на Гонгаджиите – 1:2.

Футболистите от Дървеница се възползваха от оголената защита на Гонг и при бърза контраатака стигнаха до трети гол в срещата. След това играчите от тима на Дървеница започнаха много неспортменски да бавят времето, разкарвайки топката. Това обаче не им свърши работа.

Точно по Ливърпулски начин отборът на Гонг успя да изравни резултата в последните седем минути, за да се стигне до изпълнението на дузпи.

Влезлият като резерва Краси Илиев успя след добър пробив да разстреля вратаря на Дървеница за 2:3. След удар на Емил Евтимов топката стигна до Ясен Гинев, който стреля, но топката срещна десния стълб на вратата на Дървеница и се върна обратно при него, който при добавката не сбърка за 3:3 и се стигна до изпълнението на дузпите.

Веско Вълчев показа невероятен рефлекс, отразявайки първата дузпа на Дървеница, което се оказа и от решаващо значение за крайния изход на срещата. Краси Илиев реализира хладнокръвно първия наказателен удар за Гонг – 4:3. При 4:4 Пинто показа невероятно хладнокръвие и с чудесен удар прати топката под напречната греда за 5:4. При равенство 5:5 се стигна до изпълнението на последната дузпа за Гонг и зад бялата точка застана Емил Евтимов, който демонстрира железни нерви и след неговия удар топката срещна десния стълб на вратата на Дървеница и влезе за крайното 6:5.

Гонг се класира за втория квалификационен кръг на Каменица ФЕНкупа 2010!