Възможно „най-лекият” жребий изтегли бойкият отбор на „Гонг” за коледния журналистически турнир „Мото-Пфое и приятели 2009”. Тимът ни се падна в група А заедно с миналогодишния шампион - телевизия Ring.bg и Sportal.bg. Футболният турнир е от 14 до 19 декември в зала „Христо Ботев” в София.

Както подобава за един от фаворитите в турнира именно на „Гонг” се падна привилегията да открие надпреварата. На 14 декември стартираме шампионския си поход срещу Sportal.bg. На 16-ти играем с колегите от Ring.bg.

Това е седмият пореден турнир „Мото-Пфое и приятели”, който се организира под патронажа на шефа на ПФЛ Валентин Михов и почетният президент на „Форд Мото-Пфое” за България Борис Мареков. Церемонията по тегленето на жребия бе в шоурума на фирмата в столичния квартал „Младост”.

Пълен жребий за груповата фаза на надпреварата:

Група А:

1. Ring.bg

2. Гонг

3. Sportal.bg

Група В:

1. Економедия

2. в-к Стандарт

3. в-к телеграф

Група С:

1. телевизия Диема

2. телевизия Канал 3

3. телевизия МСАТ

Група D:

1. телевизия bTV

2. Дон Балон

3. телевизия Евроспорт

Група Е:

1. вестник Меридиан Мач

2. вестник 7 дни спорт

3. Novsport.bg

Група F:

1. телевизия Евроком

2. телевизия BBT

3. вестник 168 часа

Група G:

1. вестник 24 часа

2. вестник Тема Спорт

3. телевизия Pro.bg

Група Н:

1. БНТ

2. телевизия TV 7

3. списание Моторшоу

За четвъртфиналите на турнира се класират победителите в групите. Полуфиналите и финалът на надпреварата започват в събота (19 декември) от 10 часа като в програмата и демонстративен мач между отбор на „Мото-Пфое” и сборен женски журналистически отбор.