Само ритайки топка и играейки мач всеки уикенд ли са натрупали цялото си състояние футболните звезди като Дейвид Бекъм, Кака, Кристиано Роналдо, Лионел Меси, Фабио Канаваро и компания? Отговорът е твърдо – НЕ! Това се отнася и до останали спортни величия. Тайгър Уудс, Майкъл Джордан, Серена Уилямс, Михаел Шумахер, Мария Шарапова и т.н. Най-красноречив е примерът с Анна Курникова, която е в челните редици на класациите по приходи без нито една спечелена титла на корта!

Общоизвестно е, че спортистите печелят повече продавайки визията си отколкото с професионалните си изяви. Ако от контрактите си с футболните клубове получават по стотици хиляди евро, но от рекламни договори прибавят мече милиони.

Именно по този път се опитаха първи да пробият двама футболисти в Първия национален кастинг за лица на модна къща Агресия. Първият от регионалните четири кръга и после финален рунд от кампанията за избор на лице, представящо новата им модна линия, а в бъдеще основна фигура във фотосесии, ревюта, каталози и т.н. Екипът на Агресия по този начин дава шанс на добре сложените, фотогенични и неексплоатирани представители на силния пол да получат обучение при специалисти в бранша, налагане, популяризиране, влизане в светските среди и още много възможности, които да му носят и финансови постъпления.

И тъй като всички кандидати бяха атлетични, трудно можеше да се установи кой е настоящ само спортист. След серия от студенти в различни специалности (предимно икономика) представителят на Гонг в журито веднага забеляза типично футболната структура и без да чака, изпреварвайки традиционните въпроси са ръст и години, попита – „Какъв спорт практикуваш?”. И не сбърка. Отговорът бе: „Аз съм футболист”. Оказа се, че пред оценяващите стои и му взимат мерките 181-сантиметровият играч на Беласица Радослав Недялков. Последваха няколко подобни ситуации, включително играчи от различни младежки формации, а също така ставаше дума за приключили с вдигането на тежести, атлетиката, каратето и други бойни спортове момчета. От над 31 явили се кандидати само 1-2 не признаха, че по няколко часа на ден прекарват на фитнес уредите.

Бързо в любимец на журито се превърна малко преди края Станислав Михов. 19-годишният младеж прояви бързо чувството си за хумор, изуми и в известна степен разочарова с категоричното си изказване, че си има сериозна приятелка, не се изкуши да жертва любовта въпреки множеството опити. Гонг се поинтересува дали пък с този ръст не е вкарвал кошове или биел сервиси. Изненадата обаче бе, че този 190-сантиметров Станислав е бил 11 години в редиците на футболния ЦСКА, а сега се е отдал на учение. Михов е бил титуляр преди години за юношите на червените при Антон Димитров, като от дете се изкачва до крачка по върха в стълбицата на всички възрастови гарнитури. Именно Станислав Михов влезе и сред избраниците на журито и Агресия. След серията от пресявки, той попадна сред 5-мата финалисти, които ще се борят и на финалния тур на 28 април. Първият победител в Националния кастинг пък стана гримьорът Георги Асенов, който ще бъде лице на линия на Агресия, а вече получи първите си за сега материални награди.

Така че, футболисти, плувци, волейболисти, атлети и други спортисти, имате още време да станете част от Националния кастинг. Следващата седмица – на 27 март журито ще бъде в Поморие, третият кръг е в Русе на 10 април, в Пловдив ще бъдат селектирани на 17 април, а след този предварителен подбор следва големият моден шоуспектакъл с финал в хитово заведение свързано с футбола на 28 април.