Екипът на Гонг, отразяващ мача между ЦСКА и Литекс, освен пред микрофона, трябваше да защитава честта на медията и на терена. Да, точно така, на терена на стадион „Българска армия”! Уникалният шанс връхлетя Ники Александров и Веско Вълчев по време на игра, която се проведе в паузата между двете полувремена на дербито от 26-я кръг.

Правилата:

Играта бе само за спортните журналисти, отразяващи събитието на стадион „Българска армия”. След разиграване на томбола между присъстващите журналисти двама от тях получиха правото да изпълнят по три дузпи на вратаря на ЦСКА Божидар Стойчев. Този, който реализира най-много попадения, трябваше да спечели мобилен телефон iPhone.

Е, за наше съжаление, телефонът отиде в ръцете на Иван Ченчев от вестник Тема:Спорт.

Но какво всъщност се случи:

По непотвърдена информация, името на Ники Александров е било написано на поне четири картончета за томболата, като очевидно колегите ни са решили да заложат на Ники-дузпаджията, който се слави с най-големия късмет в екипа на Гонг. И съдбата за пореден път му се усмихна. Отговарящият за ЦСКА журналист бе изтеглен.

Контузия в глезена на десния крак обаче попречи на Ники Александров да се изправи очи в очи с Божидар Стойчев. Пак по непотвърдена информация, травмата на Ники била получена при слизане от трамвая. ;) Затова честта на Гонг трябваше да защитава Веско Велчев.

Очевидно изненаданият вратар на отбора на Дарик радио тепърва трябваше да се настройва и загрява за тежката задача. Веско се мобилизира и… О, гол! 1:0 за Веско. Колегата от Тема:Спорт обаче не остана по-назад. Също реализира. Вторият опит на г-н Вълчев обаче бе спасен от стража на ЦСКА, както и третият. В крайна сметка победител от дузпаджийския дуел излезе Иван Ченчев, с реализирани два наказателни удара.

Какво да се прави?! На който не му върви в дузпите, му върви в... професионалния живот!