Отборът на Асоциацията на българските футболисти, съставен от свободни агенти, загуби от втородивизионния Струмска слава с 3:4 в контрола, която се игра днес на стадиона в Радомир. 

Спарингът бе част от подготвителния лагер на играчите на треньора Румен Стоянов, които в момента са без професионални договори и си търсят клубове за новия сезон.

Домакините от Струмска слава поведоха с 2:0 още до 32-ата минута. Александър Аспарухов откри резултата в 25-ата минута след неразбирателство в отбраната на отбора на АБФ. В 32-ата Иво Стоянов се разписа от дузпа за 2:0.

До края на първото полувреме обаче свободните агенти успяха да стигнат до пълен обрат в резултата. В 40-ата минута Николай Хаджиниколов центрира от корнер и Петко Петков засече с глава в мрежата за 2:1.

В 43-ата минута Петко Петков бе съборен в наказателното поле, а Хаджиниколов реализира отсъдената дузпа за 2:2.

В последната минута на първата част Петко Петков вкара втория си гол в мача, засичайки с крак центриране от десния фланг.

Пет минути след почивката Струмска слава изравни резултата. Николай Ганчев бе изведен зад отбраната на гостите и прати топката в мрежата за 3:3. Победното 4:3 фиксира Александър Аспарухов в 70-ата минута.

Десет минути преди края тимът на АБФ отбелаза гол чрез Борислав Трендафилов, но попадението бе отменено от съдията заради спорен фаул в атака.

Отборът на АБФ игра в състав:

Николай Радев, Васко Василев, Любомир Деспотов, Виктор Колев, Станислав Жеков, Милен Иванов, Николай Петров, Димитър Панталеев, Николай Хаджиниколов, Владислав Георгиев, Петко Петков.

На смяна влязоха: Стоян Деспотов, Кристиян Миланов, Георги Топалов, Борислав Трендафилов