За дванадесета поредна година Асоциацията на българските футболисти (АБФ), съвместно с Българския футболен съюз, организират лагери за отбор, съставен от свободни агенти. Това е един социален проект, който дава реална възможност на футболистите, останали без договор в края на сезона, да водят пълноценна подготовка и да участват в контролни мачове.
 
Целта е играчите да си намерят нови клубове за предстоящия сезон. Мачовете, които те ще изиграят, са добра възможност за треньори и футболни агенти да намерят нови попълнения за предстоящото първенство.
 
През тази година отборът на АБФ отново провежда тренировъчен лагер в град Брезник. Подготовката включва тренировки, храна, нощувки и възстановяване. Треньор на тима е Румен Стоянов.
 
Особеното тази година е, че в отговор на кризата от COVID-19 и за да помогне на повече играчи да си намерят нови клубове, АБФ ще проведе два тренировъчни лагера.
 
Първият контролен мач на отбора на АБФ е със Струмска слава. Спарингът е предвиден за 11 юли (събота) от 10.30 часа на стадиона в Радомир.