Все по-активни стават мероприятията, целящи да наберат средства за лечението на 10-годишния Тони. Антонио Георгиев е на 10 години и се нуждае от спешна операция в Германия за отстраняването на 5-сантиметров доброкачествен тумор в главния мозък. Прогнозата на медиците е, че образуванието ще прогресира, което ще доведе до епилептични припадъци и мозъчни нарушения.

Надеждата е извършването на операция в клиниката в град Хановер. Сумата, необходима за лечението, е в размер на 50 000 евро и е непосилна за семейството.

Наближава времето, когато ще се проведе благотворителен турнир, организиран от добри хора, които са избрали съвсем произволно да опитат да помогнат по този начин, както на Тони, така и на съвсем  мъничката Марая. Турнирът ще се проведе на 29 и 30 септември, на Спортен комплекс „Мир и дружба“ в Студенстки град, София.

На Фейсбук страницата на турнира, може да се намери както допълнителна информация относно участието и записването, така и подробности около паралелната инициатива в подкрепа лечението на двете дечица. А именно – благотворителния базар на футболни артикули. На страницата се качват снимки на артикули, като всеки може да надава в коментар под съответната снимка.

Крайният срок за наддаване е 19:00 на 28.09. 2018г. След този час всеки участник спечелил търг трябва да изпрати сумата, с която е спечелил по една от двете дарителски на Марая или Тони. След като предостави снимана или сканирана вносна бележка и след това вече ще артикулът ще му бъде изпратен по куриер, като сумата за доставка се поема от получателя.

Всеки може да даравя футболни артикули за базара, като те трябва да са в много добро състояние.

Фейсбук страницата на турнира е тук https://www.facebook.com/events/256843048503472/

Ако искате да помогнете на Антонио и неговите родители, може да дарите на сметка:

IBAN BG44BPBI79374026270301

BIC: BPBIBGSF Пощенска банка

Още за кампанията може да откриете на:

https://www.facebook.com/desislava.stoianova2

Ако искате да помогнете на мъничката Марая, може да се информирате и да дарите тук: https://helpkarma.com/campaign/dari-shans-za-jivot-na-bebe-maraia-186