Шефът на инспектората за разследване на корупцията във футбола към УЕФА – д-р Герхард Капл разкри пред Гонг какви са заключенията от неговото разследване по случая с уреждането на мача от Интертото между Черно море и ФК Македония.

„Моето мнение по случая е, че УЕФА трябва да потвърди, че мачът е бил уреден. Наказанието трябва да бъде Черно море да бъде изключен за един сезон от международни мачове. Това не включва българското първенство.”

В своя доклад до УЕФА Капл иска „УЕФА да признае вината на Черно море и да лиши тима от Варна от едно участие в евротурнирите, ако те се класират в следващите пет години.”

На въпрос има ли конкретни доказателства, че от Черно море са платили пари на някого, Капл заяви: „Не, те не са давали пари. Мачът е бил уреден така, че да се спечели от залози върху точен резултат, голова разлика и т.н. УЕФА смята, че Черно море е въвлечен в тези залози.”

Учудващо, ФК Македония няма да бъде наказан, въпреки твърденията, че мачът е бил „уреден”. „По наше мнение, грешката е била само на отбора от Варна”.

Запитан, как така среща, която е „уредена”, може да се уреди само от едната страна, Герхард Капл добави: „Аз не мисля така. Смятам, че причината за уреждането е тимът от Варна.”