Дисциплинарната комисия към УЕФА уведоми Черно море, че разследва отбора по обвинение в подкуп. Гонг потърси повече информация от прес офиса на централата.

- В българските медии днес циркулира информацията, че от Дисциплинарната комисия са изпратили факс до Черно море, че започва процес относно валидността на двубоя на този български клуб срещу ФК Македония за Интертото. Можете ли да потвърдите официално тази информация?

- Това, което можем да кажем е, че наистина е отворен дисциплинарен казус по отношение на този мач ФК Македония – Черно море. Това ще бъде дискутирано от инстанцията по контрол и дисциплина, която е първата инстанция на УЕФА. Това заседание ще се състои на 29 ноември, четвъртък.

- От УЕФА сте информирали двата клуба, че започва такова разследване, нали?

- Без съмнение това е направено. Департаментът, който се занимава с това, е уведомил със сигурност засегнатите страни, че този случай ще бъде разгледан на въпросната дата.

- Става дума само за първия мач в Македония, който завърши 0:4, нали така?

- Да, наистина става дума за двубоя, игран на 7 юли. И това е първата среща между двата отбора, играна в Скопие.

- Какво още можете да ми кажете по този случай? Какви са мотивите на УЕФА, за да започне този процес?

- Очевидно обвинението, повдигнато срещу Черно море е подкупване /казва го на английски bribery/. Има предварително разследване по случая. Сега предстои събирането на инстанцията по контрола и дисциплината, за да определи санкцията.

- Ще има ли представители на двата клуба на това първо заседание?

- Не, на първа инстанция не се полага да има представители на клубовете. Това става на втора инстанция, ако съответният клуб обжалва.

- А кой е подал сигнала по този случай? Откъде идва сигналът?

- Това не знам. Не е обявено откъде идва сигналът. Става дума за букмейкъри, но не мога да ви кажа какво точно.

- Ще ми кажете ли вашето име, за да мога да ви цитирам?

- Аз съм пресаташе на УЕФА, ние не обявяваме малките имена и фамилиите си?