Изпълнителният директор на Локомотив София Иво Тонев не успя да сдържи в ефир нервите си, когато бе помолен да коментира скандалното съдийство на Ангел Ангелов в Ловеч.

„Де*ба и… Не съм се успокоил още и се опитвам да се владея. На ръба бях да направя голяма глупост и се опитвам в момента да си подбирам думите, които да кажа”, заяви Тонев, след като Ангелов допусна Литекс да вкара гол след нарушение в атака в 85-ата минута и да спечели двубоя, който вървеше към нулево равенство.

„За мен това, което се случи днешния ден беше последното и най-долно нещо, което можеше да се случи в българския футбол. Това е краят на футбола за мен. От много години не бях виждал. Радвам се, че идва Мишел Платини да ни види футбола какъв е. Няма толкова силна дума, която да опише това, което днес направи главния съдия на терена.”

„Няма да казвам какво ми каза Лотар Матеус, защото не е коректно. Още на трибуната ми каза нещо, но не е коректно да го кажа. Това не се случва в една бяла държава.”

„Венци Стефанов за пореден път се оказа много прав за някои неща, които каза за този отбор. Жалко, че имат прекрасни футболисти и отличен треньор. Аз ако бях, веднага си взимам шапката и се махам от тук.”

„Ангелов не заслужава да излиза на улицата. Аз ако съм на негово място, би ме било срама.”

„Вие не виждате ли какво се случи на игрището тук? Не беше една мача, бяха няколко, като две от тях решиха мача. Недейте така, мачът се решава 4 минути преди края, в махалата не се вкарват такива голове. Не отсъди и чиста дузпа за нас. Нямам дума как да ги нарека тези хора.”

„Не е коректно да говоря от името на Николай Гигов. Имате му телефона, обадете му се. Аз лично не искам да имам нищо общо с хората, които ръководят футбола в България.”

„Асамоа изигра пореден силен мач. Има още два мача до края на полусезона – един за първенството и един за купата. Ако се разберем с корейския тим, ще го продадем”, каза още шефът на Локо София.