Отборът на Литекс победи с минималното 1:0 Локомотив София. Мачът от 14-я кръг на А група се игра на Градския стадион в Ловеч. Единственото попадение в мача реализира Дока, който в 85-та минута се разписа. Голът обаче остави горчив привкус у футболистите на гостите, които протестираха бурно след това заради нарушение, извършено от Момчил Цветанов, непосредствено преди Дока да овладее топката и да отбележи за 1:0.

След спечелените три точки, Литекс ще зимува на първото място в класирането на българския шампионат, тъй като само кръг преди края на есенния полусезон момчетата на Любо Пенев водят с 5 точки пред втория – Левски.

Още до средата на първото полувреме Литекс трябваше да се справя без двама от титулярите си. В 4-та минута капитанът Ивайло Петков получи контузия и напусна терена. Втора принудителна смяна бе направена в 21-та минута, когато Александър Барт излезе, а на негово място влезе младия Илия Миланов.

От гледна точка на положенията, мачът предполагаше да бъде много интересен поне в първите минути. Литекс и Локомотив София си размениха по един пропуск, първият пропилян от Христо Янев, а вторият от Цветан Генков. След това обаче играта се накъса, което направи футбола не чак толкова атрактивен.

В 41-та минута Нифлор получи топката на чудесна позиция, пред наказателното поле на Локо Сф, и въпреки че нямаше защитник на съперника, който да му пречи, стреля в страни от вратата.

След почивката головите положения не бяха много повече. На няколко пъти Христо Янев стреля от пряк свободен удар, но и той не успя да демонстрира запазената си марка.

Така се стигна до 85-та минута, когато падна и единственият, но идоста спорен гол. Дока пое топката на ъгъла на наказателното поле, навлезе и с премерен удар направи резултата 1:0. Играчите на Локо Сф се втурнаха да протестират след попадението, тъй като Момчил Цветанов задържа за фланелката Иво Иванов, непосредствено преди Дока да овладее топката. Съдията Ангел Ангелов зачете попадението.

След загубата Локомотив София заема 4-о място с 25 точки, а Литекс е лидер с 34.