Загубата с 0:1 на Локомотив София от Литекс предизвика редица ексцесии на терена и по трибуните след последния съдийски сигнал на двубоя от 14-я кръг на А група. По-изненадваща обаче бе реакцията на Величко Дихонов, който си позволи да нападне и да блъска привърженик на "оранжевите" на трибуните.

Афектирани от поражението и неприятния привкус заради гола в края на срещата, феновете на „столичните железничари” се опитаха да нахлуят на терена. Един от тях дори успя да преодолее огражденията, но полицията го задържа на момента.

Малко по-късно, след като треньорите и футболистите дадоха своите интервюта край тъчлинията, телевизионните камери уловиха момент, в който се видя как финансовият директор на Литекс Величко Дихонов нападна привърженик на своя тим на централната трибуна на Градския стадион в Ловеч.

Двубоят бе белязан от протестите на самите играчи на Локомотив София, които след последния съдийски сигнал наобиколиха рефера Ангел Ангелов, за да му искат обяснение за зачетения гол на Дока в 85-та минута на срещата. Футболистите на Димитър Васев не бяха съгласни с решението на съдията, тъй като Момчил Цветанов задържа за фланелката Иво Иванов, непосредствено преди Дока да овладее топката.

Половин час след края на двубоя стана ясно, че четирима души от агитката на столичани са задържани от полицията в Ловеч заради опита за нахлуването на терена.

Напрежение е имало и при прибирането на футболистите и съдиите в тунела на градския стадион.