Изпълнителният директор на ЦСКА Александър Томов показа скромност, като заяви, че не знае дали е спасител на „червените“. Ръководителят, който бе гост в предаването на БТВ „Зона спорт“, допълни, че историята ще отличи своите герои и обясни още, че именно добрата сплав между по-опитните играчи в клуба и по-младите е донесла успеха срещу Левски с 3:0 във Вечното дерби.

Силният човек в ЦСКА похвали всички играчи, като не пропусна да отличи Емил Гъргоров, който игра на инжекции, Тодор Янчев и Валентин Илиев. Томов обяви, че именно тези опитни състезатели са придали нужното самочувствие на по-младите и благодарение на това, успехът е факт.

Освен това, Томов сподели, че е в контакт с председателя на Надзорния съвет Лоурънс Дейвис, като заяви: „Получих имейл от Луърънс Дейвис. Те гледат мачовете на ЦСКА, макар и през интернет“.

„За срив няма как да се говори. ЦСКА не може да бъде спрян, ако има нормални отношения в българския футбол. Аз влязох в клуба в последния момент само и само да се спре това, към което отиваше клубът. Не знам дали съм спасител, историята ще го покаже. Това стана дни преди ЦСКА официално да напусне А група и да стане ЦСКА-Нефтохимик или някаква такава пародия. Всичко това, което се случи не бе случайно, това бе опит да бъде изваден тимът от играта“, каза още Томов.

„Ясно е, че трябват промени в БФС. Вероятно Борислав Михайлов има някакви шансове, но той не може да остане с това ръководство. Когато отнеха лиценза на ЦСКА, той остана безучастен. При всички случаи и Христо Стоичков ще се кандидатира, нека да видим и неговата кандидатура, ще има други кандидати, аз очаквам да са повече от двама“, заяви по случай предстоящия Конгрес Томов.

За финал изпълнителният директор заяви повече от уверено, че няма как ЦСКА да напусне „Българска армия“.