Отборът на ЦСКА победи Левски с класическия резултат 3:0 в мач от 13-я кръг на А група. „Червените“ тотално подчиниха своя вечен съперник в първото издание на Вечното дерби за сезона.

Тимът на Сточйо Младенов успя да съкруши „сините“ само за 7 минути през първата част, с три бързи последователни попадения на Неманя Милисавлевич, Апостол Попов и Емил Гъргоров.

ЦСКА надигра тотално Левски, който изглеждаше неспособен да стигне до попадение в този важен двубой. „Червените“ изиграха много силно първо полувреме, но предадоха инициативата през второто, въпреки видимото си надмощие.

Атаката на "червените" поведе Мамади Сидибе, подпомаган от възстановилия се Емил Гъргоров, Марсиньо и Неманя Милисавлевич. Като централен нападател за Левски започна Цветан Генков, a изненадата в титулярния състав бе Ларсън Туре, който обаче бе заменен още в 18-та минута на мача.

Само в рамките на 7 минути през първото полувреме „червените“ успяха да направят безпомощен тима на Тони Здравков. Наставникът на „сините“ от своя страна бе принуден да направи смяна още в 18-та минута на срещата. Ларсен Туре напусна терена заради травма, а на негово място се появи Кевин Бру.

До средата на първата част двата тима стояха равностойно на терена, въпреки че ЦСКА поглеждаше малко по-често към мрежата на съперника. „Червените“ нанесоха своя първи удар в 30-та минута на Вечното дерби. Емил Гъргоров успя да изведе по чудесен начин непокрития Неманя Милисавлевич, който измъкнал се зад защитата на съперника, не сгреши за 1:0.

Окрилени от подема си, футболистите на ЦСКА започнаха все по-често да се спускат и да поглеждат към Горан Блажевич. В 35-та минута „армейците“ удвоиха преднината си. Дъстли Мюлдер извърши грубо нарушение, близо до ъгловото флагче на терена, именно след центрирането от този фаул, Апостол Попов засече с глава за 2:0.

Едва бяха изминали 120 секунди от второто попадение, а Левски трябваше за трети път да залага топката на центъра на терена. След грешка на Йордан Милиев, Марсиньо намери Емил Гъргоров, който направи резултата класически – 3:0.

ЦСКА започна много активно втората част. В 50-та минута ЦСКА имаше чудесна възможност да увеличи преднината. Марсиньо стреля отблизо, топката се отби в гредата, но вратарят Блажевич успя да се ориентира бързо и да я улови.

В средата на второто полувреме Левски се опита да съживи играта си, започна по-често да атакува, но опитите да изнесе топката напред не се оказаха достатъчни, за да бъде застрашена вратата на Томас Черни. ЦСКА заигра на контраатаки, които също не бяха достатъчно остри, за да впечатлят.

В крайна сметка, резултатът от първото полувреме остана непроменен до края, въпреки големия заряд. След спечеления двубой ЦСКА заема втората позиция в подреждането на родното първенство с 26 точки, докато Левски е на 6-о с 19 точки, преди да са се изиграли всички срещи от кръга.

ВИДЕО ОТ МАЧА ТУК!!!

ЦСКА: Черни, Попов, Менди, В.Илиев, Фо-Поре (Доплапчиев 79'), Янчев, Чочев, Милисавлевич, Марсиньо (Карачанаков 84'), Гъргоров и Сидибе (Хауърд 61').

Левски: Блажевич, Мюлдер, Перес, Милиев, Пинто, Гаджев, Ангелов (Вутов 46'), Иванов (Йорданов 65'), Туре (Бру 18'), Родригес и Генков.