Евертон Джилио-Том, който досега игра в Локомотив Пловдив ще започне подготовка със Славия от началото на януари, научи Гонг.

Халфът трябваше да е част от сделка между Локомотив Пд и Славия, при която „белите” да пратят на „Лаута” Николай Дюлгеров. Последният обаче отиде в Лудогорец Разград и се очакваше Том да остане в Пловдив. Президентите Коко Динев и Венци Стефанов са се разбрали все пак Том да премине в тима от София.

Янко Сандански, който игра досега като халф в Пирин е в трансферните планове на Локомотив за зимна селекция, твърди в-к „Марица”.

Футболистът изкара 2 години в ЦСКА и една в Берое преди да се утвърди като твърд титуляр при благоевградчани през есенния полусезон. Той е обвързан с договор, но може да го разтрогне, ако в близките два дни не получи заплатите си.

Сандански има записани участия в юношеския и младежкия национален отбор на страната.

От Локо Пловдив се интересуват и от юношата на Левски Емил Колев, който бе капитан на набор 1990 година, а последната година игра в старшата възраст на „сините”, където имат право да играят и четирима по-възрастни футболисти.