Полузащитникът на Локомотив Пд Евертон Джилио – Том отказа да премине в Славия и по този начин провали готвената от двата клуба размяна на футболисти. Както Гонг вече съобщи, ръководствата на двата тима се канеха да разменят бразилеца и халфа на „белите” Николай Дюлгеров в заключителните часове на трансферния прозорец.

По информация на Гонг всички детайли по сделката са били уточнени между Локо Пд и Славия и се очакваше само съгласието на футболистите. Желанието на Евертон Джилио е да остане на „Лаута” и това доведе до провал на двойния трансфер.

Според източници на Гонг, бразилецът е получил ултиматум от шефовете си да премине на „Овча купел” или да играе за дублиращия отбор на „смърфовете” в Елитната юношеска група до 19 години. Въпреки опасността да бъде изваден от състава за мачовете в „А” група, кариоката избра да не напуска отбора, който му даде шанс за изява в България.

Ако Том бъде изваден от първия отбор, то това ще се случи против волята на мениджъра на Локо Пд Христо Бонев.

„Том е страхотно момче и добър футболист. Не бих се лишил от неговите услуги. Последната дума обаче има ръководството и аз ще се съобразя с решението му. Никой не може да накара Том насила да напусне отбора”, бе коментарът на Христо Бонев пред Гонг.