Халфът на Локомотив Пловдив Евертон Джилио – Том заяви, че според него най-лесният път за трансфер в по-голям отбор е през софийските клубове.

„Ако мога да избирам къде да продължа кариерата си, ще е отбор от София. Мисля, че това е най-лесният път към чужбина. В България няма конкуренция, колкото в Бразилия. При нас има 3 млн. футболисти. 80% взимат от 300 до 500 лева на месец. Тук няма толкова конкуренция. Може да се докажем и да отидем в по-голям клуб”, каза Том.

Той призна, че има договор до лятото и все още не е ясно къде ще продължи да играе. „Договорът ми е до лятото. Имаше интерес от Славия, но това беше в последния ден на трансферния прозорец. Мениджърът ми нямаше време да дойде тук. Славия е един от най-големите отбори в България, с добър президент и треньор, ставал шампион на България. Всичко е възможно”, каза Том.

Футболистът коментира и ситуацията в Локомотив Пловдив и целите на отбора този сезон. „Този сезон в Локомотив бяха докарани няколко добри чужденци, които играят много добре в момента. Ние сме голям колектив и за това върви. Ако сега победим в последния мач, мисля, че ще бъдем по-добре в класирането. Вече 3 години в Локомотив, много треньори се смениха. Това не е добре за един отбор. Всеки сезон се сменят и футболистите. Този сезон Коко Динев взе качествени чужденци. Възможно е да стигнем финал за Купата. Възможно е да стигнем до тройката в първенството, но за първо място е трудно, тъй като Литекс води много. Ще се стремим да вземем купата”, каза Том.

Бразилецът говори и за отношенията между футболистите в съблекалнята на Локомотив. „Мисля, че при нас чужденците са добри футболисти и добри хора. Няма никакъв проблем между българи и чужденци. Ако дойде някой чужденец и иска да се прави на голям, и прави конфликти в съблекалнята, отборът започва да не върви”, каза Том.