Отборите на Славия и Локомотив Пловдив си размениха играчи тази сутрин. Юношата на белите Николай Дюлгеров през пролетта ще играе на Лаута, а към Овча купел потегли бразилецът Евертон Джилио-Том.

Тази сделка трябваше да стане още преди започването на есенният дял на първенството, но тогава този вариант пропадна, защото беше часове преди затварянето на трансферният пазар и не стигна времето двете страни да се разберат.

За разлика от предишните преговори, когато бразилецът нямаше голямо желание да облече бялата фланелка, но след днешните преговори Том е променил мнението си и с радост ще играе за Славия.

Освен първото ново попълнение Том, наставникът на белите Емил Велев иска да привлече в отборът си още пет нови попълнения.

Освен с Дюлгеров белите се разделиха още с Тодор Колев, Йордан Петков, Стефан Киков и Радослав Рангелов.

Освен освободените Славия ще преотстъпи четирима от младите си футболисти в други клубове с цел натрупване на повече игрова практика. Това са Галин Богданов, Симеон Мечев, Емил Мартинов и Антонио Павлов.

Тези играчи ще бъдат постоянно наблюдавани от треньорското ръководство на Славия и при добро представяне ще могат да се завърнат на Овча купел.