Членът на управата на сдружението "ЦСКА завинаги" Стойне Манолов потвърди появилите се в последните дни намерения за бъдещо сътрудничество с футболния клуб.

Запитан за близките планове, той отговори: "До часове откриваме втория помощен терен на "Българска армия", искаме да направим трети, четвърти. Няма да се спрем. Пълни сме с идеи за подобряване качеството на базите, там където се подготвят бъдещите червени футболисти".

- А какви са отношенията Ви с настоящето ръководство?

"Твърдо подаваме ръка на настоящата управа на ЦСКА и се надяваме да вървим заедно напред. Сигурно е, че има още много какво да се прави и ние сме насреща да помогнем. Правим го единствено и само в името на ЦСКА - отборът, който всички нас ни радва. Да, може да се правят грешки, но кой не ги прави? Сега тези хора са начело на ЦСКА, така че трябва да бъдем близо то тях".

- Как бихте коментирали решението за втора емисия акции?

"Подкрепяме решението да се пусне втора емисия акции. Ще помогнем за нея, ще убеждаваме всеки един фен, всеки един бизнесмен близък до ЦСКА да си закупи акции. Ако не го е направил първия път, може да го стори сега. И отново ние от "ЦСКА завинаги" ще дадем личен пример. Трябва този път емисията да завърши с успех. Привържениците на ЦСКА са много повече от тези над 5 хиляди. Не е страшно, не е и фатално да си купиш минималния пакет от акции. Ако всеки мисли по този начин, ще се получи".

- Вие лично как ще помагате на ЦСКА?

"Винаги съм го правил. Не е нещо ново за мен. Комплекс "Царско село" ще продължи да бъде на разположение както на представителния тим, така и на децата на ЦСКА. Но това е най-малкото, което мога да сторя. Никога не съм печелил на гърба на ЦСКА. И сега, когато клуба изживява трудни времена е нормално да бъде направен компромис. И така трябва да подходи всеки друг бизнесмен с отношение към ЦСКА, не само аз".

Стойне Манолов пожела да коментира и поредните нападки, отправени от страна на бившия бранител на "червените" Георги Илиев към случващото се в тима и конкретно срещу наставника Стойчо Младенов.

"Наглостта на Илиев няма граници. След подобен сезон, да говориш такива неща е повече от недопустимо. Била ни стара защитата, на години. Ами, значи Милан трябваше да се разформироват, когато все още при тях играеха Кафу и Малдини! Ами Яя Туре като е вече и той минал 30-те трябва ли да го освободят от Ман Сити? Ако той консултираше тези отбори, отдавна да е пенсионирал тези играчи. Не мога да повярвам, че уж футболен човек, може да съди по подобен елементарен начин за качествата на даден футболист. Чудя се защо Майкъла продължава да бъде интересен на медиите? Той май се оказва пълен глупак. Игнорирайте го, нали всички видяхме и как се справи със задачите си като беше в клуба! Никой вече няма нужда от неговите бръщолевения", допълни Манолов.