Главният акционер в ЦСКА Александър Томов разкри, че вече 18% от акциите на клуба са в двама крупни инвеститори. Той обаче не пожела да разкрие имената им.

"Аз оставам главен акционер, но мога да кажа, че 12% са в ръцете на един сериозен бизнесмен, а още 6% са на друг", съобщи Томов пред "Би Ти Ви".

Той също хвърли вината за малкия брой продаден акции на феновете върху банките. През седмицата това стори и "дясната му ръка" в клуба Александър Тодоров.

Според Томов, някои финансови институции са взимали прекалено големи комисиони, а в малките градове на практика е нямало продажби. Такава теза защити и Тодоров.

"Акциите се продават само в София и още 2-3 по-големи града. В по-малките не предлагаха тази услуга, а имаше случаи, в които определени банки, взимаха по-големи комисиони от стойността на купените от хората акции."

"В един клон пък беше поставена табела, че тук не се продават акции на ЦСКА. За какво говорим", сподели още главният акционер на "червените".

Последният ден от публичното предлагане на акциите на клуба е в понеделник. Феновете имат възможност да купят от тях до 17:00 часа. Те трябва да изкупят поне 1.1 млн., за да е успешна кампанията.

Иначе Александър Томов говори и по прословутата тема с лиценза за Европа. Той за пореден път обяви, че "червените" нямат проблем с него и ще участват в турнирите през лятото.

"В момента сме изпълнили 100% изискванията за лиценз на комисията на БФС. В момента има много завишени критерии от УЕФА, но ние сме спазили всичко."

"Ние сме изпълнили повечето цели, които имахме в началото на сезона. В тройката сме, готови сме за Европа. Като се замисля, другата алтернатива беше сега отборът да е във "В" група. Така че сме се справили добре", добави още Томов.