Тимът на Славия приема Пирин от 16.15 часа в двубой от 11-я кръг на А група. Мачът можете да проследите в Gong.bg, с картина в Gong Play и по Diema Sport, както и да го слушате по Дарик радио.

Славия е на пета позиция във временното класиране в шампионата с 15 точки в актива си, а Пирин заема последното място до момента с едва 3 точки, които спечели от три равенства и няма победа от изиграните мачове до тук.

Интересното е, че Славия няма победа и дори вкаран гол в София в четири поредни мача - с Черно море (0:1), Берое (0:0), Литекс (0:0) и Левски (0:1).

Пиринци нямат победа в А група вече в 13 поредни шампионатни срещи. Последната бе на 14 май 2011 г. – 6:0 над Академик София.

Най-изразителната победа като гост в А група от началото на сезона е именно онова 3:0 за „белите“ във втория кръг в мача между двата състава, заедно с 3:0 за Лудогорец също срещу Пирин в шестия кръг.

В миналия кръг на първенството на „Лаута” срещу Локомотив Пловдив Славия допусна 2 гола във вратата си за първи път от началото на първенството.

Друг любопитен факт е, че след като в предишния кръг централният нападател на Славия Ивайло Димитров бе сменен през второто полувреме, в състава на Славия не остана футболист, който да е бил на терена пълни 90 игрови минути през сезона.

При последното си гостуване в столицата футболистите на Пирин взеха точка на стадион „Георги Аспарухов” с 0:0 срещу Левски в седмия кръг.

Gong.bg вече съобщи, че Наджи Шенсой е новият старши треньор на Пирин. 57-годишният специалист за втори път в своята кариера ще застане начело на отбора.

„Орлетата“ ще бъдат водени от Васил Петров в предстоящото гостуване на Славия.