Началникът на детско-юношеската школа в Пирин Благоевград Васил Петров ще бъде човекът, който ще води тима при визитата срещу Славия в 11-ия кръг на А група. Новината дойде от изпълнителния директор на „орлетата“ Венко Попов.

"Залагаме на доказан специалист като Васко Петров. Той е дал път за големия футбол на доста национали и дори на половината ни отбор в момента. Петров разполага с нужния Про-лиценз, с нужния опит и е крайно време да води и мъжки отбор", коментира Попов.

Рокадата е наложителна, тъй като преговорите с Добромир Митов все още продължават и първоначалните прогнози, че специалистът ще бъде на пейката в София не се потвърдиха. Много вароятно тази опция да се нареди сред провалите за благоевградчани, които удариха на камък още с Димитър Васев и Стамен Белчев.

Част от причината е, че нито Митов, нито неговият помощник Стефан Гошев имат нужния „Про лиценз“. По този начин дори и да се стигне до сделка навреме с тях, реално Васил Петров – който разполага с необходимата квалификация – ще влезе в ролята на лицензоносител.

Очакванията са, че преговорите между Митов и ръководството ще се проточат по-дълго и по всичко личи Петров ще е човекът, който ще проведе подготовката за шампионатната среща и ще взима решенията в нейния ход.