ЦСКА е в невиждана криза тази пролет и преживява поредната си турбулентна седмица извън терена. И докато в последните години сме свикнали около "червените" да ври и кипи по нефутболни причини, сега те са и в жестока игрова криза. 

Столичани нямат победа вече пет мача тази пролет, а в предишния кръг допуснаха най-тежкото си поражение от години - 0:4 от Лудогорец. Освен това те вече нямат отбелязан гол близо 500 минути, което е без прецедент в богатата история на клуба. 

Затова всички се питат - ще се сложи ли край на "червената" мъка най-после. Поне във футболно отношение най-близкият отговор е тази вечер от 20:00 часа с картина по Diema Sport, на нашата платформа Gong Play, в ефира на Дарик Радио и в нашата рубрика "Директно" - в битката с Ботев на "Армията". 

Двата тима вече се срещнаха веднъж тази пролет, но тогава беше на стадиона в Коматево. Пловдивчани отвяха съперника си с 2:0 в последния кръг от редовния сезон, което се оказа и последният мач начело на наставника Стойчо Младенов. 

Мнозина се усъмниха тогава, че ЦСКА е подарил трите точки на съперника си, за да изхвърли вечния си съперник Левски от първата шестица. Но "червените" с играта си досега показват, че по-скоро поражението им беше повече от резонно. Сега ще искат да измият този срам с победа в София. 

А и трите точки са изключително важни за тях, ако не искат да изпуснат и последния влак за шампионската титла. Те вече изостават с шест точки от лидера Лудогорец и нямат право на повече грешки. Всяка една от тях до края на сезона ще е фатална. 

"Канарчетата" пък таят надежди за място в челната тройка и участие в Европа от лятото, но задачата им ще е изключително трудна и грешки при тях също не са позволени. Точно затова битката се очертава повече от вълнуваща. 

При "червените" има и кадрови проблеми, като заради контузии няма да играят вратарят Максим Уваренко и нападателят Стефан Николич, който беше брутално сритан в ребрата от Козмин Моци в предишния кръг. Добрата новина е завръщането на капитана Валентин Илиев. При "жълто-черните" сериозни проблеми около състава няма. 

Другият мач от кръга в днешния ден противопоставя един срещу друг Черно море и Хасково във Варна в битка от втората шестица от 17:00 часа. Нея ще можете да проследите с картина по Diema Sport, на нашата платформа Gong Play, в ефира на Дарик Радио и в нашата рубрика "Директно".