Прекратеният двубой от 22-ия кръг на А група между Черноморец Бургас и Литекс ще се играе днес от 21:00 часа нас стадион Лазур.

Това решение бе взето от делегата на мача Красимир Кръстев, който се консултира с представители на двата отбора и с телевизията, която излъчваше срещата.

По всяка вероятност преиграването в събота от 21:00 часа няма да се предава в ефир, тъй като по същото време е столичното дерби между ЦСКА и Славия, което е заложено за излъчване.

“Току що бе взето решението мачът да се играе утре, събота, от 21:00 часа. Последното решение е мачът да се играе 24 часа по-късно“, каза пресаташето на Черноморец Евелин Кузманов пред Гонг..

Срещата бе прекратена, след като проблем с електрическото захранване остави стадион Лазур със светещо наполовина осветление в 15-ата минута на двубоя, когато резултатът бе 0:0.

“Заради телевизията се търсеше друг вариант да се играе мачът на друга дата, за да може да се излъчи, но в събота няма да може да се предава“, поясни Кузманов.

Ето какво заяви и делегатът на срещата Красимир Кръстев: “Друг вариант за мен нямаше, просто исках да се консултирам с хората около мен. По наредба има точка, която гласи точно това, което взехме като решение.”

“Фирмата е извикана от домакините, провериха системата, уведомиха директора на стадиона, че повредата не е в тях. Явно някъде тук на място е станало. Домакините изразиха уверение,че до утре повредата ще е оправена”, добави делегатът Кръстев.