Делегатът на прекратения мач между Черноморец Бургас и Литекс Красимир Кръстев заяви, че по правилник срещата трябва да се играе в събота от 21:00 часа, какъвто бе началният час на спрения заради проблем с осветлението в 15-ата минута при резултат 0:0 двубой.

“Ясно е, че по наредбата в същия час на другия ден трябва да се изиграе мачът, това е положението“, категоричен е Кръстев.

“Домакините казаха, че не е възможно да се отстрани повредата. Гръмнал е главен проводник.”

“По наредба трябва да се играе утре, но не знам телевизията какво ще каже“, прехвърли топката делегатът на двубоя на стадион Лазур.


Ето и какво пише по темата в Наредба за първенствата и турнирите по футбол в системата на БФС за сезон 2010/2011:

Член 21

----------

13. Когато поради непреодолими причини и в случаите по силата на Наредбата за сигурност на спортните обекти играта трябва да бъде прекъсната временно и ако по преценка на съдията не може да бъде подновена за кратко време, той е длъжен по негови съображения да изчака определено време и тогава да обяви, че прекъсва футболната среща, като подробно описва случилото се в доклад до органа, администриращ първенството.

14. Футболна среща в професионалния футбол, незапочнала или незавършила поради лоши атмосферни условия или по други причини, посочени в т.13, се преиграва на следващия ден, на същото игрище, в същия час и при същите съдии, освен в случаите на чл. 32, 33 и 34. При преиграването отборите имат право да сменят състезателите си, с изключение на получилите червени картони. Получените жълти картони до прекратяване на футболната среща, независимо от тяхната поредност, не се зачитат.

---------