Двама представители на електроразпределителното дружество EVN обявиха, че при тях проблем с прекъсването на тока няма! Мачът от 22-я кръг на А група между Черноморец и Литекс бе прекратен в 15-та минута при резултат 0:0, заради изгасване на част от осветителните тела на стадион „Лазур” в Бургас.

Съоръжението потъна в полумрак, което даде повод на главния съдия Ивайло Стоянов да изпрати двата тима в съблекалните.

Близо час след изгасването на лампите, на стадиона се появиха двама представители на електроразпределителното дружество. Те обаче минавайки покрай журналистите успяха да уточнят, че при тях проблем няма. Двамата бяха категорични в това свое мнение. 

Според предварителната информация, изнесена от пресслужбата на Черноморец, аварията е извън рамките на съоръжението, а от EVN са съобщили, че ще им трябват поне няколко часа за възстановяването на осветлението.

Длъжностните лица очакват становището на техниците и подписването на протокола от тяхна страна, за да решат как ще процедират по-нататък. Ако се окаже, че проблемът не е в доставчика на електричество и прекъсването на тока не е по тяхна вина, а причината е в стадиона, би могло да се стигне дори до служебна загуба за клуба-домакин.