Старши треньорът на Ботев Пловдив Енрико Пичони бе изключително доволен от победата над Локомотив Пловдив с 1:0. Треньорът похвали своите момчета и даде да се разбере, че работата в тима продължава.

„Феновете и момчетата заслужават победата. Използвахме нашите възможности до край, за да отбележим гол. В тактическо отношение работихме много тази седмица, за да не получим гол от тяхна страна. Не играхме много красиво, но момчетата покриваха добре зоните по терена и смените също дадоха всичко от себе си. Ние тръгнахме в този шампионат с 6 мача закъснение. Имаме контузени футболисти. Знаем, че имаме още 5 кръга преди зимната пауза, след което ще можем да работим около месец всички заедно, за да станем още по-добър отбор”, сподели Пичони след края на срещата.

„Победата дойде в най-очаквания мач от целия град. Заслугата за победата е изцяло на футболистите. Преглътнаха загубите, но не паднаха духом”, добави италианецът.

„Говорим за мача, а въпросите за пари ги отправяйте към хора, които представляват ръководството на клуба. Аз се ангажирам изцяло само с футбол. Аз съм треньор, не е моя задача да плащам колегите. Отборът се изгражда от мач на мач. Нормално е, когато имаш 15 нови играчи, да ти трябва малко време. Ботев съществува. Когато дойдох тук имаше само 200 души публика, игрището и случващото се на него повлича след себе си всичко и ние трябва да правим така, че нещата да се подобрят”, добави Пичони.

Запитан, дали е видял как се е случило всичко по време на мелето след края на срещата, Пичони отговори: „Не видях какво стана. Бях толкова щастлив от победата. Оставям настрана професията ми. Бях изцяло ангажиран с феновете, защото бях много доволен от това, което успях да подаря на тези момчета.”

„Не мога да коментирам дали ще идват нови италианци, които да преговарят за отбора. Аз съм само треньор, за футболистите остава да продължат да работят здраво”, коментира още Енрико Пичони.