Изключително неприятни сцени се разиграха след края на Ботев Пд – Локомотив Пд (1:0). В центъра на терена се сбиха редица лица от двете страни. Мелето се получи, след като „канарчетата” демонстрираха радостта си след победата над своя градски съперник.

В сбиването се включи и Лилчо Арсов, а редица предмети от публиката полетяха както по посока на невъздържания Кирил Акалски, така и към футболистите на Ботев и Локо Пд, които бяха в центъра на терена.

След като всичко изглеждаше вече утихнало след мача, Дани Кики взе едно знаме от привържениците на Локо Пд, което подразни феновете на Ботев. Футболистът се опита да забие знамето на центъра на терена, а фен, нахлул на терена се насочи към Дани Кики и се опита да му попречи. Кирил Акалски се втурна към въпросния привърженик, а след това вратарят получи сериозен удар от страна на Лилчо Арсов. Оказа се, че носът на стража е пострадал много сериозно от ръката на Арсов.

На повторенията на телевизиите се вижда добре, че Лилчо Арсов ударя Кирил Акалски. Вижда се, че вратарят на Локомотив Пд бе изключително афектиран, като негови съотборници трябваше да го усмиряват след мелето.

Почти 10-на минути след последния съдийски сигнал феновете продължиха да хвърлят бутилки и други предмети към терена, поради което тимовете чиито привърженици са действали по този начин, най-вероятно ще бъдат сурово наказани от съответните органи в БФС.

Преводачът на Енрико Пичони също бе ударен с някакъв предмет, метнат от трибуните, докато наставникът на канарчетата даваше интервю за една от родните телевизии.

Ръководството на Ботев, в лицето на новите италиански собственици, осъди случилото се след края на срещата.