Треньорът на Локомотив Пловдив заяви след загубата с 0:1 от Ботев в градското дерби, че някои от играчите му се прегорели, а трите принудителни смени са объркали играта на тима и в края, когато падна и голът, тя не е била според плануваното.

„Бях до треньорската скамейка, не видях какво стана”, заяви наставникът на смърфовете за мелето, което стана на терена след края на последния съдийски сигнал.

„Футболистите ми прегоряха в двубоя. През втората част направих три принудителни смени, което промени плановете ми за играта. Мечечиев е с комоцио, Том е с разтежение. Тези две смени дадоха своето отражение”

„Трябваше да влизат други състезатели и по тези причини в последните 30 минути не успяхме да подсилим атаката. Бяхме пренесли играта в противниковото поле, но след тези смени в последните 15 минути изгубихме инициативата.”

„Лошото ни класиране влияе на отбора и днес няколко футболисти не бяха на необходимото ниво.”

„Изключително тежък мач, на много тежък терен. Битката се получи, защото и на двата отбора му трябваха точки. Определено бяхме дошли тук, за да спечелим трите точки.”

„Непростимо е при толкова хора в наказателното поле в 2-3 случая топката да бъде подхвърляна. Така ни отбелязаха и гола.”

„Досега не съм имал такъв малшанс, защото 2-3 срещи ги загубихме в последните пет минути. Имаме контузени, невъзстановени състезатели, които играят, защото са опитни.”

„Акалски е ударен, помощник треньорът също е ударен от хора от Ботев”, каза Иван Маринов за грозните сцени след края на срещата.