Ботев победи Локомотив с 1:0 в дербито на Пловдив от 11-ия кръг в А група. Пред близо 13 хиляди души „канарчетата” постигнаха първата си победа от началото на сезона.

Единственото попадение в двубоя вкара Емануеле Морини в 86-та минута.

Въпреки спечелените три точки, „жълто-черните” продължават да заемат последното място в класирането със скромния актив от 4 точки. „Смърфовете” са на 13-та позиция с 8 точки.

Двата отбора показаха сравнително слаб футбол през първото полувреме, с множество единоборства. Домакините пропуснаха две 100 процентови положения да открият резултата, след като Ребека и Ола не съумяха да преодолеят вратаря Кирил Акалски. Футболистите на Иван Маринов играха по-разнообразно в атака, но така и не стигнаха до чиста ситуация пред вратата на Бриньоли.

През втората част, „смърфовете” бяха една идея по-активният отбор на терена, но въпреки това домакините стигнаха до единствения гол в срещата. В 86-та миинута, Васил Кочев центрира от корнер, Ребека с пета на близката греда продължи топката към наказателното поле, Ола с глава отклони към Морини, който вкарва за 1:0. Това попадение донесе и трите точки за играчите на Енрико Пичони.

След последния съдийски сигнал пък на терена се разиграха грозни сцени между играчи и фенове на двата отбора.