Отборът на Берое победи с 3:1 Монтана в мач от 28-ия кръг на А група. Двубоят се проведе на стадион „Огоста“.

Първото попадение в срещата се оказа автогол на Иван Коконов, а след това за Берое се разписаха още Станислав Костов и Исмаил Иса. В края на срещата за домакините реализира Иван Минчев. „Зелените“ останаха и с човек по-малко, след като Игор Джоман получи втори жълт картон в 90-ата минута.

Монтана, който след победата над Литекс за Купата на България, се очакваше да бъде окрилен не успя да противодейства на гостите. За сметка на това Берое имаше пълно преимущество. Съставът, воден от Пламен Липенски, упорито се опитваше да владее топката и закономерно създаде повече положения. По-рано през седмицата Петър Хубчев бе уволнен, след като води тима в 144 мача.

Старозагорският отбор започна с натиск от първата минута. В 9-ата минута Спас Делев отправи удар, вратарят Ивайло Василев не успя да улови, след като топката отскочи коварно от терена, но късметът го покри, тъй като нямаше кой да засече топката. Малко след това и Неманя Милисавлевич изпробва стража на домакините, но този път той се справи добре, като улови.

В 26-ата минута Берое поведе в резултата. Иван Коконов си вкара автогол. Гостите получиха правото да изпълнят фаул, последва полувисоко центриране на Спас Делев, в опита си да изчисти топката, Иван Коконов я вкара в мрежата си за 1:0.

В 33-ата минута дойде и първата спорна ситуация. Неманя Милисавлевич направи страхотен пробив по фланга и нахлу в наказателното поле. Там влезе в единоборство с Раиф Мурадов и падна в наказателното поле. Сърбинът претендираше за нарушение и вдигна ръце към рефера в търсене на дузпа. Той обаче замълча и прецени, че няма основание за най-тежкото наказание.

Едва в края на първото полувреме Монтана успя да отправи точен удар в очертанията на вратата на Берое. Йордан Тодоров центрира, Петър Атанасов засече, но Благой Макенджиев улови.

В 60-ата минута феновете станаха свидетели на втора спорна ситуация. Отборът на Берое поиска реферът да отсъди игра с ръка в наказателното поле на Асен Георгиев, който падайки на терена, закачи топката с ръка. Реферът Георги Кабаков реши да не отсъжда дузпа в полза на гостите.

В 73-ата минута отборът на Берое поведе с 2:0. Елиаш изведе прекрасно Исмаил Иса, той от своя страна комбинира много добре с влезлия преди минути Станислав Костов, за да прати топката в мрежата с точен диагонален удар в близкия ъгъл.

Само 5 минути по-късно Исмаил Иса направи резултата класически, след като се възползва чудесно и засече топката отблизо след центриране на Неманя Милисавлевич.

В края на второто полувреме Игор Джоман забави прекалено много да вкара топката в игра и получи втори жълт картон и съответно червен. Берое доигра срещата с човек по-малко.

Монтана се възползва от създалата се възможност и все пак успя да се разпише. Иван Минчев вкара шестия си гол за своя тим, след като отправи красив удар от воле – точен за крайния резултат 3:1.

След успеха Берое се изравни по точки със Славия – 39, преди обаче „белите“ да са изиграли мача си от кръга. По-късно Славия гостува на Локомотив Пд.  Монтана остава на последното 9-о място със 17 пункта.