Старши треньорът на Монтана Емил Велев призна превъзходството на Берое при загубата с 1:3 от старозагорци.

„За мен не притежаваме тази класа, за да може след един добър мач да дойде втори или трети и да направим поредица. Всички знаете, че българските футболисти не могат да изиграят три мача за осем дни. Нямахме настърверност и борбеност за игра. Не можехме да овладяваме топката, да подадем и. тн. Това са много важни компоненти. Бях предупредил, че на футболистите на Берое няма да дойдат тук и да изглеждат, като в мача с ЦСКА. Видя се, че разликата беше доста голяма. Отделно отбелязването на автогола в самото начало на мач, положението стана още по-зле. На почивката направихме някакви промени, но и това не помогна. След това допуснахме нови два гола, което доведе нещата до този резултат“, коментира Емил Велев.

„Няма как да подценим Берое. След мача с Литекс тренирахме както трябва. Явно, че това се оказа непосилна задача. Берое са си добър отбор и се борят за тройката. Видяхте в какъв полюс бяха те срещу ЦСКА, а ние срещу Литекс, сега обратното. За жалост това, което очаквах се случи“, каза още специалистът.

„Направихме някои промени във входа на мача, но се оказаха недостатъчно добри. Трябва да си знаем нивото и да знаем какво притежаваме като потенциал. Явно срещу отбори като Берое трябва и малко късмет. Допуснахме много леки голове. За мен бяха много леки голове. Знам къде съм дошъл и знам, че трябва да се борим с зъби и нокти за да останем в групата без бараж“, завърши Емил Велев.