Футболистът на Литекс Михаил Венков сподели след победата с 1:0 над Локомотив София, че е имало напрежение в мача, заради големия заряд на самия двубой.

„Имам договор с Литекс, засега съм футболист на този клуб. След това ще видим”, коментира изтичащия си договор с „оранжевите” Мишо Венков.

„Мисля, че съдията не е опорочил мача, имаше голям заряд и всеки търсеше победата или най-малкото да не загуби мача. За наша радост ние победихме, ние търсихме успеха до последно”, добави футболистът на Литекс.

Запитан за скандалния гол, който падна в края на мача, Михаил Венков каза: „Аз бях по-назад от ситуацията и не знам какви са им претенциите за гола. Ние си гледаме нашия отбор. Така е преценил съдията. Борихме се всичките 11 играчи и резервите, които влязоха, за да победим. Борим се, не правим предварителни сметки, просто играем мач за мач, за да защитим титлата.”

В 85-та минута Дока пое топката на ъгъла на наказателното поле, навлезе и с премерен удар направи резултата 1:0. Играчите на Локо Сф се втурнаха да протестират след попадението, тъй като Момчил Цветанов задържа за фланелката Иво Иванов, непосредствено преди Дока да овладее топката. Съдията Ангел Ангелов зачете попадението.