От Мерсин са направили постъпки за покриване на задълженията към ЦСКА, свързани с трансфера на Спас Делев в турския клуб през 2012 г. Според президента на клуба Али Караманлъ, вече са преведени 100 хил. евро по сметките на "червените". 

Той говори пред вестник "Хюриет", като разкри още, че общият дълг е 660 хил. евро. Направени са вече постъпления за разбирателство с ЦСКА и се очаква скоро да има и нов превод. 

Наскоро Мерсин беше задължен от УЕФА да се изплати по този казус до 26 декември. Караманлъ обаче ще има среща с боса на "червените" Александър Томов, за да се разберат за отсрочка. 

"Вече сме направили предварителна договорка с ЦСКА. Платихме им 100 хил. евро, скоро ще им преведем и още 50 хил. Останалите средства ще ги платим на три или четири вноски", сподели Караманлъ. 

По думите му, той ще дойде в София в близките дни, за да се разбере с Томов за окончателните условия по разплащането. Мерсин има нужда от отсрочка, за да не се стигне до отнемане на точки или дори изхвърляне от групата заради този дълг. 

Спас Делев отиде в тима през зимата на 2012 г., като първоначално се говореше, че сумата за трансфера му е 1 млн. евро. Мерсин обаче не плащаше в продължение на две години, докато не се намесиха ръководните органи във футбола и не задължиха турците да плащат. 

Иначе футболистът не остави абсолютно никаква следа в Мерсин. Той изигра само 12 мача, в които отбеляза само два гола и си тръгна заради неизплатени заплати още през пролетта на същата година.