Бившият футболист на ЦСКА Спас Делев вкара първия си гол за новия си турски тим Мерсин при загубата с 1:2 от Кайзериспор в мач от 22-я кръг на местното първенство. Нападателят успя да се разпише едва в третия си мач за новия си клуб, след като подписа договор преди точно две седмици.

Спас Делев започна като титуляр мача и остана на терена до последния съдийски сигнал. Именно българинът откри резултата, след като в 53-та минута Делев наказа противника. За съжаление, голът на нападателя бе крайно недостатъчен за трите точки.

Домакините от Мерсин имаха малко по-голямо преимущество в началото на срещата. Кайзериспор успя да стигне до изравнително попадение само четири минути след гола на Делев, като реализира чрез Емир Куйович, а в 75-та минута отново той изведе своите напред в резултата за крайното 2:1.

След поражението, Мерсин заема 9-а позиция с 27 точки в актива си.

В друг мач от кръга, Ивелин Попов също започна като титуляр при гостуването на неговия Газиантепспор на Бешикташ. Бившият играч на Литекс обаче бе заменен още в 56-та минута. Неговият тим записа драматична загуба като гост с 2:3 срещу Бешикташ.

Ивелин Попов имаше чудесна възможност да реализира попадение, след като в 43-та минута стреля отдалеч, но вратарят на домакините отрази удара му.

Газиантеп откри чрез Суме в 41-та минута на мача, а малко след подновяването на мача Бешикташ изравни за 1:1 чрез Уго Алмейда, който стреля с глава.

В 67-та минута съотборникът на Ивелин Попов – Исмаел Соса даде отново преднина на своя тим. Но само четири минути преди края на двубоя Уго Алмейда реализира втория си гол в мача за 2:2. В шестата минута на даденото от съдията продължение Бешикташ все пак се докопа до успеха след гол на Коркмаз.

След победата Бешикташ се изравни по точки с Фенербахче, като двата тима следват Галатасарай, Газиантепспор заема 14-а позиция с 23 точки.